Gårdsbutiken

Gårdsbutiken med sin timmerpanel ligger centralt placerad vid den norra in- eller utfarten till Vilhelmina, vid avtagsvägen till Klimpfjäll och Kittelfjäll.

– Ett kanonläge, många tyckte att det låg lite vid sidan om, det tycker inte jag.

Inne i gårdsbutiken möts man av ett mathantverk – ingen industriell tillverkning, allt görs för hand – av hög kvalité och känsla för råvarorna: här finns allt från sillinläggningar, egna förstås, rökt lax, filead abborre, röding, souvas, getost, bröd, kött, grönsaker, allt producerad av småskaliga livsmedelsproducenter som han har kontakt med via sitt nätverk. I anslutning till gårdsbutiken finns ett rökeri där all rökning sker i rökbastun på ett traditionellt och hantverksmässigt sätt. Här kan man också beställa allt från festmenyn till bröllopet, födelsedagskalaset.

Försäljning

I butiken kan man köpa lokalproducerade produkter och dessutom stanna till och köpa med sig en del av utrustningen som behövs för resan upp till fjällen.

Allt från fiskeutrustning, kläder, Muurikkahäll, renskinn att sitta på under fjällturen, tändved, till och med en bärbar brasa för att steka den nyfångade rödingen eller koka kaffet på.

Servering

Vi har även en stor restaurangdel i vår gårdsbutik där du kan avnjuta både din lunch & middag med färska råvaror av högsta kvalitet.

Klicka på menyn för att förstora.

Sommarmeny