PRISER & UTMÄRKELSER

M Bergmans Fisk har tilldelats nio stycken guld under SM i Mathantverk 2008, 2009, 2011, 2012,2015 & 2016.
2013,2015 & 2016 blev det även silver.

2018

Guld
Klass:
Kallrökt fisk
Bidrag: 
Kallrökt lax

Juryns omdöme:
Nytänkande och traditionellt kunnande resulterar här i en inbjudande produkt. En sublim rökt smak som gifter sig med höstens äpplen och hjortron.

Brons
Bidrag:
Varmrökt Fläskkarré

Juryns omdöme:
Bra hantverkskonst!

2017

Guld
Klass:
Kallrökt fisk
Bidrag: 
Suovas lax

Juryns omdöme:
En ljuvlig röksmak med perfekt konsistens som smeker gommen. Ett traditionellt hantverk med fingertoppskänsla som gör oss glada i själen.

Silver

Klass: Gravad fisk 
Bidrag: 
Dillgravad lax

Juryns omdöme:
Vackert klassisk produkt, med balanserad sälta och sötma. En underbart blommig eftersmak.

Brons

Klass: Värmebehandlat kött 
Bidrag: 
Varmrökt älgstek

Juryns omdöme:
En vacker och tilltalande produkt.

2016

Guld
Klass:
Värmebehandlatt kött
Bidrag:
Varmrökt älgstek

Juryns omdöme:
En härlig harmonisk älgsmak. En ypperlig viltprodukt med mycket välarbetad konsistens.

Guld
Klass:
Inlagd fisk
Bidrag:
Julsill

Juryns omdöme:
Den ultimata julsillen. Får hedersplatsen på julbordet. En symfoni av smaker.

Silver
Klass:
Varmrökt fisk
Bidrag:
Rökt Rödingfilé

Juryns omdöme:
Vackert innovativt hantverk med gyllene färg och balanserad smak.

2015

Guld
Klass:
Innovativt mathantverk
Bidrag: 
Fjällsjökorv

Juryns omdöme:
“En delikat och annorlunda korv som passar till allt från cocktailfesten till vardagssmörgåsen. Att byta det traditionella köttet mot gädda är innovativt och nytänkande.”

Guld
Klass:
Kallrökt fisk
Bidrag:
Souvas Lax

Juryns omdöme:
“Supertrevlig klassiskt kallrökt lax med touch av vitpeppar och med vacker färg. Utmärkt hantverk smak och saftighet som ger produkttypisk skivig konsistens. Producerad med hjärta och hjärna.”

Guld
Klass:
Gravad fisk
Bidrag:
Citrongravad Lax

Juryns omdöme:
“Vacker handarbetad produkter med perfekt balans mellan salt och sött. Friskt inslag av citrus och peppar och därtill en skön fasthet som ändå smälter i munnen. Produkt där tradition möter nytänk. “

Guld
Klass:
Fiskfärsprodukter
Bidrag:
Fiskphaté

Juryns omdöme:
“Välgjord produkt med fin textur och len konsistens. Fint samspel mellan huvudråvara och kryddor. Härlig retro rätt i ny tappning.”

Silver
Klass:
Värmebehandlat kött
Bidrag:
Varmrökt sidfläsk

Juryns omdöme:
“Gott hantverk att få en så bra konsistens. Himmelskt god smak! En helt unik produkt!”

2013

Silver
Klass:
Varmrökt fisk
Bidrag: 
Varmrökt Röding

Juryns omdöme:
“Traditionellt hantverk av hög klass med balanserade smaker.”

2012

Guld
Klass:
Gravad/Marinerad fisk
Bidrag: 
Björksavsgravad Lax

Juryns omdöme:
“Omsorgsfull hantering av råvaran. Fint mathantverk med god karaktär. 19,5 av 20 poäng.”

2011

Guld
Klass:
Gravad/Marinerad fisk
Bidrag: 
Gravad Röding

Juryns omdöme:
“En naturlig och fräsch produkt med goda smaker som tilltalar alla som älskar fisk. En äkthet som ger en lyxig känsla.”

2009

Guld
Klass:
Gravad/Marinerad fisk
Bidrag: 
Citrongravad Lax

Juryns omdöme:
“En egen och lyckad touch på en traditionell produkt. Citrus sätter en speciell prägel på produkten.”

Guld
Klass:
Kallrökt fisk
Bidrag: 
Souvas Lax

Juryns omdöme:
“God röksmak med en mycket intressant kryddsmak.”

2008

Guld
Klass:
Varmrökt fisk
Bidrag: 
Varmrökt Pepparlax

Juryns omdöme:
“Välbalanserad lukt och smak. Konsistens som smälter i munnen.”