fbpx

Priser & Utmärkelser

PRISER & UTMÄRKELSER

Bergmans Fisk & Vilt har tilldelats flera SM medaljer i Mathantverk under åren.

2020

Guld
Klass: Kallrökt Fisk

Bidrag: Kallrökt Regnbåge (Suovas Regnbåge)

Juryns omdöme:
En förstklassig produkt som är en god representant för hantverket, tillverkad med hjärta & hjärna. Ett gastronomiskt smycke att njuta av!

Guld
Klass: Varmrökt fisk

Bidrag: Kungsröding

Juryns omdöme:
En konsumentvänlig produkt i ljuvlig skepnad till hela familjens glädje. En manifestation i proffsigt mathantverk!

Guld
Klass: Inlagd fisk

Bidrag: Gärra

Juryns omdöme:
Ett smycke på var mans hylla. Banbrytande inspiration i en symfoni av smaker. Så ska en gädda tas!

2019

Silver
Klass: Gravad Fisk

Bidrag: Gravad Röding

Juryns omdöme:
Under ett aptitligt dilltäck gömmer sig en smakrik, fet och saftig fisk som vinner juryns hjärta!

Brons
Klass: Kallrökt fisk

Bidrag: Kallrökt Röding

Juryns omdöme:
Ett genuint mathantverk som ger en produkt som besitter klassiska värden. Vackert skinn och ett attraktivt utseende på en röding. Klassiska och runda röksmaker med en bra sälta. Producerad med kärlek och fingertoppskänsla.

2018

Guld
Klass: Varmrökt Fisk

Bidrag: Kungens Röding

Juryns omdöme:
Ett omsorgsfullt rökt konstverk .Mästerligt hantverk iså väl temperatur som färg. Svenska folket kommer att älska denna delikatess!

Guld
Klass:
Kallrökt fisk
Bidrag: 
Kallrökt lax

Juryns omdöme:
Nytänkande och traditionellt kunnande resulterar här i en inbjudande produkt. En sublim rökt smak som gifter sig med höstens äpplen och hjortron.

Guld
Klass: Innovativa Mathantverk

Bidrag: Kräftsik

Juryns omdöme:
Kan vi förädla hållbar och nyttig fiks på detta vis är det en sann innovation. Att tillaga fisk till perfektion kräver sin mathantverkare. Vi längtar redan efter fler smaker!

Brons
Bidrag:
Varmrökt Fläskkarré

Juryns omdöme:
Bra hantverkskonst!

2017

Guld
Klass:
Kallrökt fisk
Bidrag: 
Suovas lax

Juryns omdöme:
En ljuvlig röksmak med perfekt konsistens som smeker gommen. Ett traditionellt hantverk med fingertoppskänsla som gör oss glada i själen.

Silver

Klass: Gravad fisk 
Bidrag: 
Dillgravad lax

Juryns omdöme:
Vackert klassisk produkt, med balanserad sälta och sötma. En underbart blommig eftersmak.

Brons

Klass: Värmebehandlat kött 
Bidrag: 
Varmrökt älgstek

Juryns omdöme:
En vacker och tilltalande produkt.

2016

Guld
Klass:
Värmebehandlatt kött
Bidrag:
Varmrökt älgstek

Juryns omdöme:
En härlig harmonisk älgsmak. En ypperlig viltprodukt med mycket välarbetad konsistens.

Guld
Klass:
Inlagd fisk
Bidrag:
Julsill

Juryns omdöme:
Den ultimata julsillen. Får hedersplatsen på julbordet. En symfoni av smaker.

Silver
Klass:
Varmrökt fisk
Bidrag:
Rökt Rödingfilé

Juryns omdöme:
Vackert innovativt hantverk med gyllene färg och balanserad smak.

2015

Guld
Klass:
Innovativt mathantverk
Bidrag: 
Fjällsjökorv

Juryns omdöme:
”En delikat och annorlunda korv som passar till allt från cocktailfesten till vardagssmörgåsen. Att byta det traditionella köttet mot gädda är innovativt och nytänkande.”

Guld
Klass:
Kallrökt fisk
Bidrag:
Souvas Lax

Juryns omdöme:
”Supertrevlig klassiskt kallrökt lax med touch av vitpeppar och med vacker färg. Utmärkt hantverk smak och saftighet som ger produkttypisk skivig konsistens. Producerad med hjärta och hjärna.”

Guld
Klass:
Gravad fisk
Bidrag:
Citrongravad Lax

Juryns omdöme:
”Vacker handarbetad produkter med perfekt balans mellan salt och sött. Friskt inslag av citrus och peppar och därtill en skön fasthet som ändå smälter i munnen. Produkt där tradition möter nytänk. ”

Guld
Klass:
Fiskfärsprodukter
Bidrag:
Fiskphaté

Juryns omdöme:
”Välgjord produkt med fin textur och len konsistens. Fint samspel mellan huvudråvara och kryddor. Härlig retro rätt i ny tappning.”

Silver
Klass:
Värmebehandlat kött
Bidrag:
Varmrökt sidfläsk

Juryns omdöme:
”Gott hantverk att få en så bra konsistens. Himmelskt god smak! En helt unik produkt!”

2013

Silver
Klass:
Varmrökt fisk
Bidrag: 
Varmrökt Röding

Juryns omdöme:
”Traditionellt hantverk av hög klass med balanserade smaker.”

2012

Guld
Klass:
Gravad/Marinerad fisk
Bidrag: 
Björksavsgravad Lax

Juryns omdöme:
”Omsorgsfull hantering av råvaran. Fint mathantverk med god karaktär. 19,5 av 20 poäng.”

2011

Guld
Klass:
Gravad/Marinerad fisk
Bidrag: 
Gravad Röding

Juryns omdöme:
”En naturlig och fräsch produkt med goda smaker som tilltalar alla som älskar fisk. En äkthet som ger en lyxig känsla.”

2009

Guld
Klass:
Gravad/Marinerad fisk
Bidrag: 
Citrongravad Lax

Juryns omdöme:
”En egen och lyckad touch på en traditionell produkt. Citrus sätter en speciell prägel på produkten.”

Guld
Klass:
Kallrökt fisk
Bidrag: 
Souvas Lax

Juryns omdöme:
”God röksmak med en mycket intressant kryddsmak.”

2008

Guld
Klass:
Varmrökt fisk
Bidrag: 
Varmrökt Pepparlax

Juryns omdöme:
”Välbalanserad lukt och smak. Konsistens som smälter i munnen.”

0